Het einde van het jaar is daar en dat is dan ook het moment om een overzicht te maken van het voorbije jaar.

Op vlak van fotografie is dit jaar zeker een succesjaar te noemen. Naast de gebruikelijke foto’s op familiefeestjes liepen er dit jaar ook effectief enkele opdrachten binnen.
Foto’s van het toneel van de plaatselijke toneelvereniging vielen in de smaak van een lid van de vereniging.
De eerste echte opdracht kwam dan ook van deze persoon. Als organisator van de plaatselijke rommelmarkt wenste hij voor de laatste editie een foto van elke standhouder. Iedere standhouder kreeg deze dan later per post opgestuurd.
Niet zoveel later trouwde mijn neef. En als fotograaf kon ik het dan ook niet nalaten om mijn toestel bij de hand te houden. Later bleken deze foto’s zeer geapprecieerd door de bruid.
Praktisch uit het niets kondigde een andere neef aan dat ook hij zou trouwen. De verassing was nog groter toen ik gevraagd werd als fotograaf samen met nog iemand anders. Een grote taak die ik serieus opnam. Een externe flits, dewelke al lang op het verlanglijstje stond, werd dan ook aangekocht om zeker geen enkel beeld te moeten missen. Ook hier waren de familieleden zeer tevreden met het resultaat.
Augustus/september 2013 waren dus zeker een succes maanden te noemen. Om je een beeld te geven kan ik je zeggen dan er ongeveer 1600 plaatjes geschoten werden. Uit deze werd dan natuurlijk nog geselecteerd. Maar het was nog niet gedaan want op 26 oktober kon ik nog een laatste huwelijk aan mijn portfolio toevoegen. Samen met mijn nicht Marlies legden we een fantastisch huwelijk vast. (Wat het totaal voor de ge├»nteresseerden rond zo’n 2200 bracht.)

Hopelijk mag 2014 voor jullie een succesvol en gelukkig jaar worden. Voor mezelf hoop ik dat mijn foto’s blijven in de smaak vallen en dat ik mijn camera regelmatig mag afstoffen.
De eerste afspraak staat al vast. 2 februari mag ik de doop van mijn nicht haar zoontje vastleggen.

Tot de volgende!