Materiaal

klik op afbeeldingen om meteen naar het product te ‘springen’
body 18-105 55-300 85 1.8G
Nikon D3100 Nikkor 18-105 Nikkor 55-300 Nikkor 85 1.8G
400 sb700 carry printer
Lowepro flipside 400 AW SB700 Carry Speed Printer
D750+Front
D750

Nikon D3100

Als body gebruik ik een Nikon D3100. Het instapmodel van Nikon. Maar om mee te beginnen moet dat echt niet meer zijn. En zoals velen zeggen de fotograaf is belangrijker dan de body. Na de fotograaf komt de lens en pas daarna de body. Ik ben heel tevreden met dit model. Het heeft mij in het begin genoeg de weg gewezen om zelfstandig meer en meer bij te leren over fotografie. De guide mode was handig als je net dat speciale effect wou maar nog niet echt goed wist hoe. De menu’s en knoppen spreken voor zich en het draaiwiel aan de duim alsook de quick acces live view is zeer handig. Zeker een aanrader voor een beginnend persoon.

Nikon D750

Na 4 jaar met mijn D3100 besloot ik serieus te investeren. Ik kreeg steeds meer opdrachten. Bij iedere opdracht dacht ik: ik heb geen back up body, wat als … En heel wat verschillende opdrachten brachten me in de moeilijkste lichtomstandigheden. En er is niets mis met met de d3100 maar qua iso-waarden presteert hij echt ondermaats. De keuze voor full-frame was snel gemaakt wegens de stijgende professionaliteit en het feit dat je niet ieder jaar investeert. De D750 is iets prijziger dan het ‘instapmodel’ D610. Maar de extra functies zoals WiFi, time-lapse,… en de beter kwaliteit en iso-waarden gaven me het vertrouwen om toch de extra som neer te tellen.

Nikkor 18-105 AF-S DX VRII

De eerste lens bij mijn Nikon D3100. Zeer handig omdat je wat meer bereikt hebt dan een standaard kitlens 18-55. Blij dat ik toch in 1keer dat bedrag heb neergeteld en nu verder kan met deze lens. Zeer goede lens, snel genoeg naar mijn normen (prijs kwaliteit) scherp en gebruiksvriendelijk. 67mm filter draad net als mijn 85mm 1.8 wat wel handig bij het aanschaffen van bepaalde filters.

Nikkor 55-300 AF-S DX VR II

Niet de meest lichtsterke lens maar doet waar ik hem voor kocht: meer bereik geven op reis.
Ik had hem gekocht net voor ik naar Berlijn ging en was er daar alvast heel tevreden over. Je kan niet alles bezoeken maar je kan wel van veel een foto nemen ookal ben je er misschien niet onmiddelijk in de buurt geweest. Niet super scherp op 300 maar dat valt ook niet te eisen natuurlijk. Best tevreden maar misschien toch van alle aankopen hier de minste. Wat niet zegt dat ik hem in mijn assortiment zou willen missen.

Nikkor 85mm 1.8G FX

Ik ben ook de trotse eigenaar van de 85 mm 1.8. Een SUPER lens. Al veel prachtige foto’s mee geschoten en al veel commentaar gekregen op mijn foto’s met die lens. Een super portret lens. De brandpuntsafstand(85mm) is vaak net iets te lang voor binnen. Dit mede omdat ik een crop sensor body gebruik. Met een sensor met cropfactor van 1.5 wordt 85 mm ongeveer equivalent aan 127.5 op een full-frame body. Dit is dus al een serieuze portretlens. Maar dat geeft ook mogelijkheden natuurlijk. Je hoeft niet dicht bij je onderwerp te staan wat hen minder afschrikt. Van alles hierboven de beste aankoop. Als ik mij nog een lens koop is het ook een prime waarschijnlijk de 35mm 1.8 alhoewel deze wat minder schijnt te zijn qua kwaliteit. Maar primes geven je zoveel nieuwe inzichten en doen je zoveel leren dat de beslissing voor een prime vast staat. Want op f.1.8 plaatjes kunnen schieten is echt geweldig. De bokeh van de 85 is fantastisch. Heb er al verschillende toneelvoorstellingen mee gedaan en trekt moeiteloos zonder blits scherpe heldere kiekjes. Als je deze op een betere body dan het instapmodel gebruikt kun je wat hoger gaan in iso waarden wat een geweldig effect geeft. Het is dan ook een van de enige lenze waarbij ik van anderen complimenten kreeg bij de keuze van mijn nieuwe aanwinst. Enkele vrienden zijn er zot van en overwegen de aanschaf dan ook. Geweldige lens voor portretten bij weinig licht zoals een kerk. Schoot zonder probleem foto’s van een trouw zonder te moeten blitsen.

Lowepro Flipside 400 AW

De lowepro flipside 400 AW is een rugzak speciaal ontwikkeld voor en door fotografen. Ik begin alvast met het belangrijkste kenmerk waarvoor ik de rugzak gekocht heb. Het hoofdcompartiment van de rugzak heeft een rits tegen de rug. Dit wil zeggen dat al je fotomateriaal veilig zit weggeborgen als je de rugzak aan hebt. Door een hesp vooraan draai je dan vlot de ruzak naar de buik. Deze kan dan makkelijk geopend worden en je krijgt er een soort werkplatformpje bij. Lenzen wisselen gaat best makkelijk zo aangezien je niets of niemand anders nodig hebt. Het hoofdcompartiment is zeer groot en makkelijk in gebruik. Het wordt door middel van velcro elementen zelf ingedeeld en kan ook zeer makkelijk aangepast worden. Momenteel kan al mijn materiaal er met gemak in. Ik heb zelf plaats over voor gsm’s portefuille’s … als je met vrienden in de stad loop is hij ideaal. (Juist maken dat je hen niet kwijtspeelt want je kan niemand bereiken en niemand kan jou bereiken als jij met alle gsm’s rond loopt ) Ik denk dat twee body’s en alle lenzen die ik heb er met gemak zouden in kunnen. Er is ook plaats voor wat memory cards , batterijen, … in een vakje met een rits. Er is aan de voorkant ook nog een compartiment voor extra opslag. Een dranknetje aan de zijkant en een zeer handige tripod houder met uitklapbare flap zorgen voor nog meer gemak. Extra riempjes zorgen voor een groter draaggemak en er is plaats voor een kledingstuk of wat dan ook te bevestigen bovenaan. Er zijn twee riempjes met een klik systeem voorzien. De rugzak zelf is niet bepaald licht maar wel zeer degelijk en draagt voor een groot deel op de heupen wat het gewicht van de schouders haalt.

SB700

Een hoognodige en leerrijke aankoop was de SB700 van Nikon. In de volksmond een flits,blitz, … genoemd. Nikon noemt het een speedlight.
Momenteel verkopen ze 2 grote modellen de SB700 en SB910 beiden met volledig draaibaar flitshoofd. De SB910 is net iets krachtiger en bevat wat meer functies maar super veel verschillen ze niet buiten het prijsverschil dan toch. De reden van deze aankoop was simpel. Ik nam nooit of zelden foto’s met flits om de simpele reden dat je levenloze, kleurloze, schaduwrijke foto’s krijgt met een pop-up in camera flits. Maar je mist foto’s als je het niet doet of je moet gebruik maken van extreme iso waarden. En korrelige foto’s zijn ook niet mijn favoriet. Keuze tussen een nieuwe camera of een flits was snel gemaakt. Met deze externe flits ben je ten eerste al niet afhankelijk van de batterij van je camera en je kan het licht doen kaatsen. In plaats van je licht rechtstreeks op je voorwerp te gooien richt je de flits naar het plafond of naar een muur of kaats je het op de ingebouwde bounce kaart. Dit doet het licht verspreiden en je krijgt een egaal belichte foto zonder harde schaduwen. Het ziet er veel natuurlijker uit. En net dat is de bedoeling. Maken dat niemand kan zien dat je een flits gebruikte is de juiste manier om een flits te gebruiken. Onmisbaar voor een trouw of indoor evenementen !!!! AANRADER!!

Carry Speed FS-pro

Mijn laatste nieuwe aankoop is de Carry Speed FS-pro. Grote fototoestellen komen met een meegeleverde strap voor rond je nek.
Maar als je een volledige dag moet rondlopen met een body met een lens erop begint dat behoorlijk zwaar te wegen. De conventionele straps hangen
dan ook het volledige gewicht aan je nek wat al snel voor irritaties en nekpijn zorgt. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij de twee grote merken.
De carryspeed was daarvan mijn favoriet. Deze straps laten het gewicht van je zwaar materiaal rusten op je schouder en zorgen toch nog voor de gewenste vrijheid om te bewegen en snel dat ene beeld vast te leggen. Je kan de strap door een eenvoudig systeem wat inkorten zodat hij extra stevig tegen je lichaam hangt. Dit zorgt voor meer vrijheid en veiligheid. Deze straps monteren onderaan je body in de voorziene tripod schroefdraad. Gelukkig voorziet carryspeed op het bevestigingsplaatje opnieuw gaten zodat je zonder probleem een tripod kunt monteren zonder de strap te moeten losmaken. Daarnaast is het schouderstuk ook licht rekbaar wat een zorgt voor een goede schokabsorptie.
Het systeem werkt goed voor mij en ik merk een duidelijk verschil met vroeger. Het was een niet zo goedkope aankoop als je denkt wat het maar is maar het was zeker meer dan zijn geld waard.

Canon Pixma MG7150 fotoprinter

Al jaren print ik zelf foto’s. Maar enkel voor minder belangrijke gelegenheden. Wanneer ik zelf eens een kaartje ontwerp voor een verjaardag, een foto om iets te kunnen tonen of ergens in een portefeuille bij te houden. En over de kwaliteit van de HP officejet 6500 wireless was ik altijd tevreden. Maar nu ik besloten had om me zelf een printer aan te schaffen besloot ik toch uit te kijken naar eentje met een goede printkwaliteit. Een goede fotoprinter was snel gevonden maar ik wou meer. Ik wou draadloze connectiviteit in alle mogelijk manieren: Cloudservices, wifi, ethernet, √©-mailprinting … Ik heb mijn zinnen gezet op de Pixma 7150 vanwege die connectiviteit mogelijkheden en vanwege zijn printkwaliteiten voor foto’s. Het feit dat deze printer daarenboven ook nog eens 2 gescheiden papierlades heeft (foto en gewoon papier) en dubbelzijdig kon printen overtuigden mij om die extra euro’s neer te tellen. Toen ik las dat deze printer ook DVD’s en CD’s kon bedrukken was ik helemaal overtuigd. Dit zou en zal een mooie meerwaarde worden bij mijn diensten. In plaats van de foto’s af te leveren op stick kan ik nu een DVD bedrukken met een mooie foto en titel en deze afleveren.

accessoires

UV beschermingsfilter 58 mm en 67mm HOYA
8 en 4 GB sandisk Ultra SDHC 15Mb/s
EN-EL14 nikon batterij
Gorillapod (Aldi versie)
Hanimex Tripod
lenspen
filterset 67mm
lens cleaning kit