Oei het was al weer een eind geleden dat ik nog eens een bericht de wereld instuurde.
De examens zitten er al weer op dus het wordt tijd om eens het vorige jaar te overlopen. 2015 was voor mij een behoorlijk belangrijk jaar. Ik kreeg behoorlijk wat opdrachten binnen en dat was ook de reden waarom ik uiteindelijk kon investeren beter materiaal. Het geeft me meer mogelijkheden en geeft me ook de kans om me meer toe te leggen op video.

Aldus een kort overzichtje van 2015: babyborrel, eerste communie foto’s, dubbel huwelijk, Toneelvoorstelling, Jeugdtoneelvoorstelling, Jubileumconcert, kerstmarkt,…

Ik zal jullie niet lastig vallen met een heel verhaal over al deze gebeurtenissen. Ik toon graag gewoon wat voorbeelden van mijn jaar:

Wat wil ik doen in 2016?
Ik wil mijn Legomanserie alvast nog even doorzetten. Deze kan je volgen via mijn instagram pagina. Ook wil ik me graag wat meer toeleggen op video. Ik ben niet van plan om volledig over te schakelen op video maar ik zie wel potentieel om filmpjes te maken als extraatje bij mijn fotografie. Of het de investering in bepaalde toestellen waard is, is nog maar de vraag. Externe microfoon voor betere audio, tripod voor stabiele beelden, shoulder-rig voor stabiele beelden in beweging, een externe recorder om de raw-video rechtstreeks van de sensor te kunnen op slaan,…
Ik hoop ook dit jaar weer mijn vaste afspraken met de verenigingen te kunnen houden. En ook daar lijkt het me leuk om eens wat video uit te proberen. Maar daarnaast heb ik ook al leuke vooruitzichten voor dit jaar. Ik ben alvast fotograaf op 2 huwelijken deze zomer. En ook daar zal ik, als ik het ook maar ergens de tijd vind (waarschijnlijk niet dus) wat extra beeldmateriaal proberen te verzamelen. Maar zoals ik dus al aangaf mijn volle aandacht blijft gericht op de foto’s. Gezien de kwaliteit van mijn body, acht ik het dan ook nodig om mij voor deze huwelijken enkele lenzen te huren. Lenzen die ver buiten het budget vallen om ze me te kunnen veroorloven maar die wel het perfecte materiaal zijn om zo’n dag in beeld te brengen. Je kan een lens een gigantisch aantal keer huren voor de aankoopprijs. Materiaal maakt een foto niet beter en dat weet ik even goed als de gemiddelde fotograaf. Ik ben zelf nog maar een half jaar overgestapt van de goedkoopste body met kitlens naar een duurder model. En ook daar heb ik huwelijke mee vast gelegd. Maar ik voel mij nog steeds vereerd als ik fotograaf mag zijn op een huwelijk. En dan is wat ik er aan verdien minder belangrijk. De kleine investering in het huren van het geschikte materiaal garandeert mij een geruster gevoel en een hogere kwaliteit voor mijn klanten. Een mogelijke klant zal je niet aannemen op basis van je materiaal maar op basis van je portfolio en personaliteit. Maar als je de kans hebt om het beste materiaal te gebruiken kan dit hen en je eigen portfolio enkel ten goede komen.