Aha dag lezers van mijn blog. Ik weet het, het is alweer veel te lang geleden dat ik nog eens blogde.
Ik zal dus heel wat te vertellen hebben maar zal het toch zo kort mogelijk houden.
Mijn laatste blogbericht ging over het cafétheater van WareVreugd.
En al zou je denken dat ik stil gezeten heb ondertussen ik zal meteen het tegendeel bewijzen. Even daarna was ik als fotograaf weer te gast bij de Koninklijke Speelschaar SFX! Ik verzorgde foto’s van hun herfstconcert. Een fantastisch concert maar met de meest verschrikkelijke lichtomstandigheden. Felle ledlampen kleurden het podium is alle kleuren van de regenboog. Helaas plakken groene, roze, blauwe mensen niet zo mooi op een foto. Gelukkig viel er achteraf nog wat te redden. Neem gerust een kijkje op de nieuwe website van de speelschaar. Daar zijn wat van mijn foto’s te bezichtigen.

Daarna pikte ik nog snel tussen de examens door de nieuwjaarsreceptie van Ware Vreugd mee. Een gezellige bijeenkomst van een hechte groep mensen, verzorgd met heerlijke hapjes. nieuwjaarsreceptie

schmink-0045 (Large)
Na wat examens pikte ik meteen de draad weer op. Ik woonde al snel zoveel mogelijk repetities van ‘De Godmother’ bij. Vorig jaar zag ik toevallig enkele repetities van het Cafétheater en dat bleek uiteindelijk in mijn voordeel uit te spelen. Ik kende het stuk al behoorlijk goed en kon op de generale repetitie goed inspelen op het stuk en wist waar ik moest/kon staan voor een bepaalde foto van een speciaal moment. Het leek me dan ook geen slecht plan om dit jaar niets aan het toeval over te laten. Enkele weken later was het mijn moment om te presteren: Generale repetitie! Na het schminken door het stuk tot de groepsfoto had ik er een goed gevoel bij. Ik was blij met mijn keuze om die repetities bij te wonen! Er zijn al wat foto’s door mijn vingers gegaan de rest volgt een dezer dagen!
fles--3 (Large)

schmink-0049 (Large)

schmink-0032 (Large)

Aangezien het toneel in Waardamme altijd een totaalpakket is van begin tot eind was er ook dit jaar iets speciaals! Het publiek werd bij het intreden van de zaal meteen overrompeld met de juiste sfeer. Een pokerspel hier, een lijntje coke daar en nog wat pillen daar. Iets wat je niet vaak ziet bij een andere toneelgroep en iets waarvoor Ware Vreugd ook altijd geprezen wordt!
page

Voor mij was het alleszins alweer een geslaagde editie van Ware Vreugd. Maar er is meer! (woehoew!) Ergens daartussenin was er al een eerste bijeenkomst van het jeugdtoneelstuk van eind oktober! Ondertussen volgde al een eerste repetitie dewelke overheerst werd door een enthousiaste sfeer. Of ook hiervan later nog foto’s volgen is nog maar de vraag. Wat ik wel kan vertellen is dat ik deze voorbereidingen volledig wil volgen. Ik zou graag eens voor mezelf en ook vanuit fotografisch standpunt een volledige toneelstuk willen volgen. Het stuk zien groeien vanaf 0 tot de laatste voorstelling. En ik ben er ook van overtuigd dat ik alle jeugd zal zien groeien. Het lijkt me alvast een leuk maar uitdagend stuk dus ik zou maar alvast het laatste weekend van oktober vrij houden! Hou ook alvast mijn Facebookpagina of mijn website in de gaten voor de foto’s van het stuk van maart 2015, foto’s van het jeugdtoneel en mijn volgende blogberichten!
Tot de volgende!
jeugdtoneel vergadering

jeugdtoneel vergadering